Izgubljena pošiljka / Nije prema opisu

 

I u zemlji se dešava da se "zagubi" pošiiljka, pa što bi bila globalna scena drugačija... Ukoliko ne stigne predmet ili nije u opisanom stanju,otvara se žalba sa prodavcem, pa se dogovaramo prema datoj situaciji. U većini slučaja, prodavac refundira originalni iznos, i za par dana taj novac je raspoloživ za daljnju namenu, već prema dogovoru sa klijentom, tj. sa Vama. Možete iskoristiti za neku narednu kupovinu ili Vam uplaćujemo na račun ili kako se već dogovorimo.

Sajtova za prodaju na internetu ima jako puno, ali manje-više rade na sličnim ili istim principima, pa obično je negde naveden i Refund Policy. Kod velikih sajtova, kao npr. Aliexpress, žalba mora da se otvori u predvidjenom roku za obavljanje kupoprodaje, što je u većini slučajeva 45-60 dana od dana kupovine, što je i kod eBaya 60 dana, razlika je samo u tome što je Paypal usko vezan sa eBay-em, pa ako je na eBayu i istekao rok, na Paypalu do 180 dana od dana kupovine još uvek možemo da otvorimo "dispute" sa prodavcem.

Rešavanje garancija

 

Ako je neki predmet stigao defektan, ili se pokvario posle izvesnog vremena, javite se, stupićemo u kontakt sa prodavcem/prodavnicom, i pokušati rešiti problem na obostrano zadovoljstvo.

Tu takodje važi pravilo da se rokovi koje su sajtovi postavili moraju ispoštovati, posle teško da se može išta uraditi.

 

Naručivanje Online

 

Ako nije došlo do kupovine iz razloga za koji je kriv Naručivanje Online, vraćamo Vam iznos u celosti i na način kako to Vama najviše odgovara.